Webinar για την Κατάταξη των Ξενοδοχείων σε Αστέρια Λουκάς Μπελλώνιας

Webinar για την Κατάταξη των Ξενοδοχείων σε Αστέρια

Ημερομηνία διεξαγωγής: 5 Απριλίου 2021
Διάρκεια και ώρες διεξαγωγής: 4 ώρες | 17:30 – 21:30
Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.eventora.com/el/Events/katataxi_asterion

Όλα τα τουριστικά καταλύματα που ανήκουν στην κατηγορία των ξενοδοχείων έχουν την υποχρέωση μέχρι τις 31.12.2021 να έχουν ολοκληρώσει την διαδικασία κατάταξης σε κατηγορίες αστέρων, ανώτατη την κατηγορία των πέντε αστέρων (5) και κατώτατη την κατηγορία του ενός αστέρος (1).

Στην κατάταξη αυτή υποχρεούνται και τα Ξενοδοχεία που λειτουργούν σε διατηρητέα και παραδοσιακά κτίσματα. Η κατάταξη στις κατηγορίες αυτές προκύπτει εφόσον το κάθε κατάλυμα πληροί τις υποχρεωτικές τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και συγκεντρώνει τον ελάχιστο αριθμό μορίων βάσει βαθμολογούμενων κριτηρίων.

Στο σεμινάριο αυτό θα γίνει αναφορά στην ισχύουσα σχετική νομοθεσία, και θα αναλυθούν διεξοδικά όλες οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και τα μοριοδοτούμενα κριτήρια που έχουν οριστεί από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Θα παρουσιαστούν και επεξηγηθούν όλα τα βήματα και οι απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να ολοκληρώσει ένα ξενοδοχείο για να είναι έτοιμο για την επιθεώρηση αστεριών.

Επίσης θα παρουσιαστεί η διαδικασία κατάταξης μέσω του διαδραστικού ιστότοπου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου και θα αναλυθούν λεπτομέρειες της διαδικασίας.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και απαντήσεις.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη κύριων τουριστικών καταλυμάτων (Ξενοδοχεία) και κάθε ενδιαφερόμενο με το θέμα.

Θεματολογία – Περιεχόμενα:

 • Νομοθεσία
 • Ισχύουσες Νομοθετικές Διατάξεις σχετικά με την κατάταξη σε αστέρια
 • Αστέρια και Προδιαγραφές
 • Κατηγορίες Αστεριών και Τεχνικές και Λειτουργικές Προδιαγραφές σε Υφιστάμενα και Νέα Ξενοδοχεία
 • Αλλαγή Κατηγορίας
 • Διαδικασία αλλαγής κατηγορίας Αστεριών (αναβάθμιση – υποβάθμιση)
 • Παραδοσιακά Καταλύματα
 • Κατηγορίες, Προθεσμίες και Διαφοροποιήσεις
 • Κριτήρια Κατάταξης σε Αστέρια
 • Οδηγός Βήμα-Βήμα για την κατάταξη
 • Παρουσίαση Πλατφόρμας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου

Κόστος – Πληροφορίες – Συμμετοχές

Διαδικτυακή παρακολούθηση
Κόστος παρακολούθησης: 55€/ άτομο
Κόστος για φοιτητές: 45€/ άτομο
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους έχουν παρακολουθήσει ήδη κάποιο σεμινάριο του Open Office.
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ σε συλλόγους ή ομαδικές κρατήσεις.

Σημείωση: Για την διαδικτυακή παρακολούθηση, η χρήση μικροφώνου και κάμερας, δεν είναι υποχρεωτική. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό του σεμιναρίου.

Διοργάνωση: Open Office Volos
email: openofficevolos@gmail.com
τηλ. 2421023099


Ο Εισηγητής

Ο Λουκάς Μπελλώνιας κατάγεται από τη Σαντορίνη, στην οποία ζει και δραστηριοποιείται από το 2011 με πλείστες συνεργασίες ως επιστημονικός συνεργάτης σε επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Από το 2015 έως σήμερα δραστηριοποιείται στο προσωπικό του τεχνικό γραφείο “Bellonias Engineering – Λουκάς Ν. Μπελλώνιας και Συνεργάτες”, το οποίο εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών προς τουριστικά καταλύματα στον τομέα των αδειοδοτήσεων, πιστοποιήσεων και υγιεινής και ασφάλειας.

Είναι διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου με αντικείμενο την Ανάλυση Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες έργου στρατηγικής διαχείρισης τουριστικών προορισμών, έχει διατελέσει υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και είναι εξωτερικός ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για την αξιολόγηση προτάσεων χρηματοδότησης.

Για τον Λουκά, η πιο συναρπαστική πρόκληση στο κομμάτι του Τουρισμού, είναι η υποστήριξη στο ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης φιλοξενίας, η ανεύρεση των δυνατών σημείων της, η δημιουργία μιας ιδιαίτερης ταυτότητας, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ώστε ο επισκέπτης να επιστρέφει ως φίλος.

News

Αφήστε μια απάντηση