Webinar για την Κατάταξη των Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων σε Κλειδιά

Webinar για την Κατάταξη των Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων σε Κλειδιά

Ημερομηνία διεξαγωγής: 7 Απριλίου 2021
Διάρκεια και ώρες διεξαγωγής: 4 ώρες | 17:30 – 21:30
Δηλώσεις συμμετοχής: https://www.eventora.com/el/Events/katataxi_kleidion

Με την τελευταία τροποποίηση του νόμου, οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) κατατάσσονται σε πέντε (5) κατηγορίες κλειδιών, με ανώτατη την κατηγορία των πέντε (5) κλειδιών και κατώτατη την κατηγορία του ενός (1) κλειδιού.

Η κατάταξη γίνεται λαμβάνοντας υπόψη τις τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές οι οποίες διακρίνονται σε υποχρεωτικές και προαιρετικές καθώς και τα κριτήρια, η εφαρμογή των οποίων προσδίδει μόρια στην επιχείρηση ώστε να συγκεντρώσει τον ελάχιστο αριθμό που απαιτείται ανάλογα με την κατηγορία στην οποία θέλει να καταταγεί.

Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιαστούν όλες οι απαιτήσεις και προϋποθέσεις που αφορούν την κατηγοριοποίηση – κατάταξη των επιχειρήσεων Ενοικιαζόμενων Δωματίων σε κατηγορίες κλειδιών και η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ένα κατάλυμα για να πάρει το πιστοποιητικό κατάταξης.

Θα απαντηθούν συχνά ερωτήματα όπως:

 • Ποιες είναι οι υποχρεωτικές προδιαγραφές που πρέπει να έχει το κατάλυμά μου;
 • Πως ανεβαίνω κατηγορία;
 • Είναι υποχρεωτική η παροχή πρωινού;
 • Είναι υποχρεωτική η διαδικασία κατάταξης σε κλειδιά;
 • Πως γίνεται η διαδικασία κατάταξης; – Τι γίνεται με το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας που έχω στη κορνίζα;
  ….και άλλα πολλά…!

Επίσης στο σεμινάριο αυτό θα γίνει αναφορά στην ισχύουσα σχετική νομοθεσία, και θα αναλυθούν διεξοδικά όλες οι τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές και τα μοριοδοτούμενα κριτήρια που έχουν οριστεί.

Στο τέλος του σεμιναρίου θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις και απαντήσεις.

Σε ποιους απευθύνεται

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων ενοικιαζόμενων επιπλωμένων δωματίων – διαμερισμάτων (ΕΕΔΔ) καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο με το θέμα.

Θεματολογία – Περιεχόμενα

 • Νομοθεσία: Ισχύουσες Νομοθετικές Διατάξεις σχετικά με την κατάταξη σε κατηγορίες κλειδιών
 • Κατηγορίες Κλειδιών και Προδιαγραφές: Τεχνικές και Λειτουργικές Προδιαγραφές σε Υφιστάμενα και Νέα Καταλύματα
 • Αλλαγή Κατηγορίας: Διαδικασία αλλαγής κατηγορίας Κλειδιών (αναβάθμιση – υποβάθμιση)
 • Κριτήρια Κατάταξης σε Κλειδιά: Οδηγός Βήμα-Βήμα για την κατάταξη
 • Συχνές Ερωτήσεις – Απαντήσεις

Κόστος – Πληροφορίες – Συμμετοχές

Διαδικτυακή παρακολούθηση
Κόστος παρακολούθησης: 55€/ άτομο
Κόστος για φοιτητές: 45€/ άτομο
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ σε όσους έχουν παρακολουθήσει ήδη κάποιο σεμινάριο του Open Office.
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΤΩΣΗ σε συλλόγους ή ομαδικές κρατήσεις.

Σημείωση: Για την διαδικτυακή παρακολούθηση, η χρήση μικροφώνου και κάμερας, δεν είναι υποχρεωτική. Μετά το τέλος του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν το υλικό του σεμιναρίου.

Διοργάνωση: Open Office Volos
email: openofficevolos@gmail.com
τηλ. 2421023099


Σχετικά με τον εισηγητή

Ο Λουκάς Μπελλώνιας κατάγεται από τη Σαντορίνη, στην οποία ζει και δραστηριοποιείται από το 2011 με πλείστες συνεργασίες ως επιστημονικός συνεργάτης σε επιχειρήσεις, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Από το 2015 έως σήμερα δραστηριοποιείται στο προσωπικό του τεχνικό γραφείο “Bellonias Engineering – Λουκάς Ν. Μπελλώνιας και Συνεργάτες”, το οποίο εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών προς τουριστικά καταλύματα στον τομέα των αδειοδοτήσεων, πιστοποιήσεων και υγιεινής και ασφάλειας.

Είναι διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του Τεχνικού Πανεπιστημίου Μονάχου με αντικείμενο την Ανάλυση Συμπεριφοράς Καταναλωτή. Έχει συμμετάσχει σε ομάδες έργου στρατηγικής διαχείρισης τουριστικών προορισμών, έχει διατελέσει υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και είναι εξωτερικός ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας για την αξιολόγηση προτάσεων χρηματοδότησης.

Για τον Λουκά, η πιο συναρπαστική πρόκληση στο κομμάτι του Τουρισμού, είναι η υποστήριξη στο ξεκίνημα μιας νέας επιχείρησης φιλοξενίας, η ανεύρεση των δυνατών σημείων της, η δημιουργία μιας ιδιαίτερης ταυτότητας, προβάλλοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών ώστε ο επισκέπτης να επιστρέφει ως φίλος.

News

Αφήστε μια απάντηση