Προκήρυξη Εισαγωγής Καταρτιζομένων στα ΙΕΚ του Υπουργείου Τουρισμού

Το Υπουργείο Τουρισμού ανακοίνωσε την προκήρυξη εισαγωγής εννιακοσίων δεκαεπτά (917) καταρτιζόμενων στα Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) του υπουργείου για το έτος κατάρτισης 2019-2020.

Η προκήρυξη αφορά στις παρακάτω ειδικότητες:

  • Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία Υποδοχής – Υπηρεσία Ορόφων και Εμπορευματογνωσία): άτομα 382
  • Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef): άτομα 385
  • Τεχνικός Αρτοποιός – Ζαχαροπλαστικής: άτομα 100
  • Στέλεχος Διοίκησης και Οικονομίας στον τομέα του Τουρισμού: άτομα 50

Οι ειδικότητες των Ι.Ε.Κ του Υπουργείου Τουρισμού έχουν συνολική διάρκεια πέντε (5) εξαμήνων εκ των οποίων τα τέσσερα (4) αφορούν σε θεωρητική και εργαστηριακή κατάρτιση και το ένα (1) σε πρακτική άσκηση.

Το εξάμηνο πρακτικής άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών, πραγματοποιείται σε τουριστικές επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, εγκαταστάσεις ειδικής τουριστικής υποδομής και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής). Η πρακτική άσκηση είναι υποχρεωτική, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του προγράμματος κατάρτισης των Ι.Ε.Κ. και μπορεί να πραγματοποιείται και τμηματικά μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων εξαμήνων.

Η φοίτηση παρέχεται δωρεάν και τα τμήματα με αριθμό καταρτιζομένων μικρότερο των 15 ατόμων λειτουργούν μετά από σχετική απόφαση του Υπουργείο Τουρισμού.

Δείτε αναλυτικά την προκήρυξη εδώ.

Συμβουλές καριέρας/εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση