Εργαστήριο Συμβουλευτικής για Νέους από τη σχολή Etoile by Les Chefs

Ημερομηνία: 11 Σεπτεμβρίου, 2019
Χώρος διεξαγωγής: Etoile by Les Chefs, Ηλία Ηλιού 81, Νέος Κόσμος, Αθήνα
Ώρα: 18:00

 

Ο εκπαιδευτικός όμιλος Etoile by Les Chefs σας προσκαλεί στο Εργαστήριο Συμβουλευτικής «Επιλέγω το επάγγελμα που μου ταιριάζει. Σχεδιάζω το μέλλον μου», την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00 στις εγκαταστάσεις της σχολής.

Το εργαστήριο συμβουλευτικής απευθύνεται στους νέους που αναζητούν βοήθεια στις πιο σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον τους και υπόσχεται να σας δώσει όλες τις απαντήσεις σχετικά με το τι σημαίνει να σπουδάσει κανείς Chef, Pastry chef ή να ακολουθήσει μία καριέρα στους μεγαλύτερους Ξενοδοχειακούς Ομίλους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Στην Etoile, βασική μέριμνα είναι η βέλτιστη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων και ακριβώς σε αυτό τον τομέα η Σχολή σημειώνει 100% επιτυχία. Στο τιμόνι προς μια επιτυχημένη εργασιακή πορεία βρίσκεται ωστόσο όχι μόνο η ποιότητα των σπουδών που παρέχει η σχολή αλλά και η σωστή ενημέρωση όλων για τις προοπτικές του κάθε κλάδου, τις επαγγελματικές συνθήκες, τάσεις και συγκυρίες αλλά και μια καλύτερη προσωπική διερεύνηση σχετικά με τις δεξιότητες, τις μοναδικές του κλίσεις και προτιμήσεις που μπορεί να έχει κανείς από το μελλοντικό του εργασιακό περιβάλλον.

  • Ποιες είναι οι επαγγελματικές προοπτικές που ανοίγονται στους αποφοίτους των ειδικοτήτων Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης, Αρτοποιία- Ζαχαροπλαστική και Ξενοδοχειακών επαγγελμάτων;
  • Ποια είναι τα στάδια στην καριέρα ενός Chef και ενός Pastry Chef; Ποια η απαιτούμενη εκπαίδευση και ποιες οι δεξιότητες που πρέπει κάποιος να έχει; Ποιες οι πιθανές δυσκολίες και πώς μπορεί να λάμψει κανείς;
  • Πώς είναι το περιβάλλον που δουλεύει ένας Chef, ένας Pastry Chef ή ένας απόφοιτος των Ξενοδοχειακών σπουδών; Τι γνωρίζουμε για τις συνθήκες εργασίας, την καθημερινότητα τους;
  • Πώς μία Εξειδικευμένη Σχολή μπορεί να συντελέσει στην άμεση επαγγελματική αποκατάσταση παρέχοντας ποιότητα στις σπουδές και καθοδήγηση; Τι έχουν να πουν οι απόφοιτοι και οι σπουδαστές της Etoile για αυτό;

Στο πάνελ συζήτησης θα συμμετέχουν τόσο καταξιωμένοι επαγγελματίες από τους διαφορετικούς κλάδους που θα καταθέσουν τις σκέψεις τους και τις εμπειρίες τους όσο και σπουδαστές και απόφοιτοι της Etoile που θα μοιραστούν την επιτυχία τους. Στόχος της εκδήλωσης είναι να ανοίξει η συζήτηση γύρω από τα παραπάνω θέματα, απαντώντας στις ανησυχίες των νέων που ετοιμάζονται να γίνουν οι επιτυχημένοι επαγγελματίες του αύριο στον τομέα της γαστρονομίας και των τουριστικών.

Στο δίωρο Εργαστήριο Συμβουλευτικής, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε τεστ επαγγελματικών δεξιοτήτων αλλά και να μιλήσουν με εκπροσώπους της αγοράς επαγγελματικού προσανατολισμού ώστε να διερευνήσουν τις δεξιότητες και τις κλίσεις τους με στόχο τον βέλτιστο προσανατολισμό για την καριέρα τους.

Στο τέλος της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί κλήρωση που αφορά τη χορήγηση μίας υποτροφίας διετούς φοίτησης επιπέδου ΙΙΕΚ για σπουδές στον τομέα των ξενοδοχειακών επαγγελμάτων.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποτροφία θα βρείτε εδώ.

Όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν δωρεάν το Εργαστήριο μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους εδώ.

Συμβουλές καριέρας/εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση