Έρχεται το Go Green! Hotel Webinar

Ημερομηνίες: 19-20 Φεβρουαρίου
Πληροφορίες: Go Green! Hotel Webinar

Το Go Green! Hotel Webinar αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την ανταγωνιστικότητα στον τουρισμό

Η επόμενη πρόκληση στον τουρισμό μετά το covid-19 θα είναι η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, μαζί με τις απαιτήσεις των ταξιδιωτών που όλο και περισσότερο ψάχνουν πιο πράσινα ταξίδια. Θα μπορούσε η τουριστική βιομηχανία στη χώρα να ανταποκριθεί στην καινούρια πραγματικότητα;

Η ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας ως προορισμός απαιτεί καινούριο όραμα και εξελιγμένη στρατηγική αειφόρου τουρισμού. Ήδη η πόλη της Αθήνας αλλά και ο ΕΟΤ έχουν ξεκινήσει συνεργασίες με το Global Sustainable Tourism Council, που θεωρείται ο παγκόσμιος ηγέτης στο τομέα.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ecotourism Greece (μέλος του GSTC), με την υποστήριξη του Green Guide για τουριστικές επιχειρήσεις, διοργανώνει στις 19-20 Φεβρουαρίου το Go Green! Hotel Webinar. Το σεμινάριο θα καλύψει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον αειφόρο τουρισμό και θα εξηγήσει με απλοποιημένο τρόπο όλες τις αρχές του αειφόρου τουρισμού σύμφωνα με το Global Sustainable Tourism Council (GSTC), μαζί με παραδείγματα καλών πρακτικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Photo credits: Kallichoron Art Boutique Hotel
Photo credits: Kallichoron Art Boutique Hotel

Σε ποιους απευθύνεται το σεμινάριο :

• Σε τουριστικές επιχειρήσεις που θέλουν να εφαρμόσουν πράσινες πρακτικές ή να αναπτύξουν την πράσινη φιλοσοφία τους
• Σε τουριστικά καταλύματα που θέλουν ή ετοιμάζονται να αποκτήσουν μία πράσινη πιστοποίηση
• Σε τουριστικά καταλύματα που θέλουν να κάνουν εξοικονόμηση και να αυξήσουν τα κέρδη τους
• Σε επαγγελματίες τουριστικού μάρκετινγκ, που θέλουν να εκπαιδευθούν στις νέες πρακτικές βιώσιμου τουρισμού και να τις εφαρμόσουν στα ξενοδοχεία που εργάζονται ή στους πελάτες τους
• Σε προμηθευτές τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών που θέλουν να μάθουν για τον αειφόρο τουρισμό.

Στόχος είναι να ενδυναμώσει τον ξενοδόχο, τις τουριστικές αρχές και τους υπόλοιπους επαγγελματίες του κλάδου, να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις πάνω στον αειφόρο τουρισμό και να μάθουν τι εργαλεία, πιστοποιήσεις και σχετικούς φορείς υπάρχουν στη διεθνή αγορά.

Το webinar θα ανακαλύψει εναλλακτικούς τρόπους marketing των τουριστικών επιχειρήσεων με μία πράσινη, βιώσιμη προσέγγιση, μαζί με συγκεκριμένες συμβουλές προώθησης στις διαδικτυακές πλατφόρμες σαν τη booking.com και το TripAdvisor.

News

Αφήστε μια απάντηση