Δωρεάν προγράμματα μετεκπαίδευσης στον τουρισμό

Με την υπογραφή της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, ξεκινούν για πρώτη φορά σε 13 πόλεις της χώρας, προγράμματα μετεκπαίδευσης εργαζομένων και πρόσκαιρα ανέργων εμπειροτεχνών στον τουρισμό.

Για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, προβλέπεται η εισαγωγή 1.075 μετεκπαιδευομένων σε 44 συνολικά Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού, με ανώτατο όριο 25 άτομα ανά τμήμα, τα οποία θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η διάρκεια του κάθε προγράμματος ανέρχεται στις 380 ώρες ενώ τα προγράμματα αφορούν στις παρακάτω ειδικότητες: υπηρεσία υποδοχής, μαγειρική τέχνη, επισιτισμός, ζαχαροπλαστική τέχνη και οροφοκομία.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στις εξής πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Βόλο, Ιωάννινα, Πύργο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρόδο, Χίο, Χανιά και Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018, με τη διαδικασία της ταχυμεταφοράς, της συστημένης επιστολής ή επιτόπια (αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου) όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 9π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. στις κατά τόπου γραμματείες των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού.

Η διαδικασία της επιλογής θα γίνει βάσει συστήματος μοριοδότησης. Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, και τα σχετικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, έχουν αναρτηθεί εδώ.

Συμβουλές καριέρας/εκπαίδευση

Αφήστε μια απάντηση